Matajudaica

Matajudaica és el poble del municipi que es troba al costat del Daró, al camí de Casavells a Ullastret. Gairebé totes les cases es troben enfilades en un petit puig i construïdes al voltant de l’església, d’aquí el nom de Mata considerat – lo com la unió de diverses construccions.

La documentació més antiga fa referència a aquest territori amb el nom de Matha. El nom, així escrit, apareix a l’acta de consagració del temple d’Ullà, l’any 1182, i no és fins l’últim quart del segle XIII quan apareix per primera vegada el topònim Matha judayca.

Sant Joan de Matajudaica és l’església, d’origen romànic, d’aquest poble, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Els canvis urbanístics de la segona meitat de segle varen fer possible guanyar una nova plaça al costat de l’església després de segellar i clausurar el cementiri i a primers del segle XXI la construcció d’algunes cases a l’entrada i al sector nord del poble.

Plànols

Mapa

Aquesta és una plana de mostra per explicar com han de funcionar els mapes en aquesta web. A la part superior tens una connexió amb les vistes en forma de mapa, satèl·lit (imatge real) i híbrid.

Per moure’t pel mapa pots fer-ho simplement fent clic i arrossegant o desplaçant el quadradet que es veu en el mapa ampliat de baix a la dreta. També pots utilitzar els controls que tens a dalt a l’esquerra i que també et permeten apropar-te o allunyar-te.

A la part inferior tens un enllaç a mapes en format pdf.

Mostra de mapa en format PDF de les rutes en bici Mapa Rutes Baix Empordà

També és possible enllaçar amb documents relacionats amb la informació cartogràfica de la zona que a més estan enllaçats a llocs on no només s’activa el mapa sinó que també la informació demogràfica de l’indret. O podem mostrar directament en la finestra un mapa interactiu de la zona creat pel ICC.

Enllaç a Institut Cartogràfic Mapes i Informació Corçà