Coral de Corça

La coral de tots

És una entitat amb 23 anys d’existència (va néixer a la tardor de l’any 1986), representada per la majoria de persones del poble i altres dels pobles amics de la rodalia.

Fem hitória

Algú es preguntarà quins són els nostres orígens, doncs bé, la coral va néixer d’un grup de persones de l’antic Cor Parroquial mogudes per l’afició al cant i dirigides en els seus inicis per la inquieta Srta. Irene Colomer, qui no la coneix? això va durar tres anys, però la veritat és que ella mai ha abandonat del tot la coral més aviat s’ha decantat per la branca dels més joves que s’adapta més a la seva manera de ser, d’allà en va sortir la Coral Jove i més tard IsomSis. Excel.lent. Tot seguit va agafar el relleu una persona molt lligada al poble en aquells moments, i més quan calia un bon acompanyament musical als actes religiosos que es feien a la parròquia, el Sr. Genís Sallés, amb ell de mica en mica es va anar ampliant el repertori de caire popular, dedicat especialment a la cançó tradicional catalana d’autors clàssics i també d’altres països, nadales, etc. Amb ell hi vam estar 8 anys. I com que res dura sempre i sense fer cap mena de pausa va arribar el canvi, necessitàvem un nou director i el vam trobar en la persona del Sr. Josep Carreras de la Bisbal, un home de descendència molt lligat a la música, que a més de dirigir-nos s’ha convertit en un bon company i amic, amb en Josep s’han polit molts defectes, hem agafat molta més experiència tots plegats i s’ha tingut una especial dedicació per la música religiosa.

Tampoc podem oblidar la Marina Pagès de Palamós, que ens acompanya amb els teclats. També en ocasions molt puntuals tenim l’ajuda d’en Narcís Comas i en Jordi Carreras, tots ells ens donen la màxima seguretat en tota mena d’actuacions de la nostra competència.

Quants som, què fem

Actualment la coral està formada, podríem dir d’una manera estabilitzada, fa temps, per 20 veus mixtes, i les seves actuacions es porten a terme principalment als aconteixements importants que es fan al poble i als del seu municipi, pobles de la rodalia sempre que ens ho demanen i pobles de les comarques gironines on es fan trobades corals, en alguna ocasió també ha actuat a les comarques de Barcelona i Tarragona, així com a la missa dominical de TV.

Qui ens ajuda

Hi ha unes despeses impossibles d’assolir per nosaltres mateixos, per això ens ajuda l’Ajuntament, la Diputació de Girona a través de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona ja que en som membres, i nosaltres mateixos i aportem alguna cosa si fa falta i cap problema.

De què servim

Fem poble, fem país, fem coneixences, fem algun sopar, ens parlem amb franquesa… i aixó porta un cert engrescament dins el grup, que nosaltres transmetem a tots vosaltres amb les nostres cançons siguin festivitats del mateix poble i d’altres, Mostres Corals amb altres companys de més lluny, Concerts de Nadal, Casals d’avis, Hospitals, etc. Per això cal mantenir-ho.

Què ens fa falta

Som un grup petit que anem una mica justos de gent però amb ganes de continuar, dintre les nostres possibilitats, és per això que estem oberts a persones responsables a l’hora d’assajar i que els i agradi cantar per mantenir la continuïtat de la coral.

Ara ja sabeu qui som, si algú li agrada i vol provar-ho pot dir-ho a qualsevol de la coral, serà benvingut i per això no us esperem, contem ja amb vosaltres.