Municipi

El territori

El municipi de Corçà està situat al nord-oest del Baix Empordà limitant amb Rupià, Parlavà, Ullastret, La Bisbal, Cruïlles, Monells, Madremanya i La Pera. El terme té una extensió de 16,3 Km2.

Geogràficament està dividit en dues zones, una ocupada per pujols pertanyents als últims contraforts de les Gavarres nord-orientals amb els espais del Puntuí, Vaca Morta, Terra Negra, Puig Blanc i Puig Rodó i l’altra, més planera travessada pel Rissec que, recollint les aigües del torrent de Santa Cristina, del de Sant Llorenç i de la riera el Rodonell vessa les aigües al Daró a la part sud-oriental, mentre que la riera Esquerrana quan arriba a Matajudaica pren direcció cap a Fontanilles. 

Aquests territoris de la plana es coneixen amb els noms de Santa Cristina, Fesch, Cloquelles, Torreguinarda, Belleses, pla Llobató i els Aspres.

Les carreteres de la Bisbal a Girona, C-66 i la de Figueres a La Bisbal travessen el municipi de nord a sud. De Corçà en surt una altra via que, passant per Monells, enllaça amb Sant Sadurní per la banda sud-occidental i amb Bordils en direcció nord-occidental.