CAMPANYA DE VACUNACIÓ CONTRA LA COVID19 AL BAIX EMPORDÀ

Aquesta setmana s’inicia la campanya de vacunació contra la COVID19 a la ciutadania del Baix Empordà. Concretament, començarà amb les persones amb gran dependència, amb grau II i III reconegut i els seus cuidadors i cuidadores més directes majors de 55 anys. Es calcula que seran unes 400 persones dependents, a banda de les cuidadores. Pel que fa a les persones dependents que segueixen el programa d’atenció domiciliària, seran vacunades al seu domicili.

A partir de la primera setmana de març, s’iniciarà la vacunació del col·lectiu de persones majors de 80 anys

Vacunació al consultori de Corçà
Tot i que s’han establert quatre grans centres de vacunació a la comarca, en el cas de l’Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal, a la qual pertany el municipi de Corçà, la vacunació es farà en el consultori local. Les primeres dosis de la vacuna a ciutadans del nostre municipi es posaran aquesta setmana.

Des de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà recorden a la població que no cal trucar al CAP ni al consultori per demanar hora, ja que es contactarà directament amb totes les persones, d’acord amb la disponibilitat de vacunes i la priorització establerta. Insisteixen que no es quedarà cap persona de la comarca sense vacuna.

Cal recordar que l’administració de vacunes a la població representa un operatiu molt complex sobretot per la seva dificultat de conservació de les dosis. Aquestes s’ha de conservar congelades i des del moment que es descongelen i es preparen per ser injectades, els sanitaris disposen de dues hores com a màxim.

La vacuna contra la COVID19
L’estratègia de vacunació contra la COVID19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar. Cal destacar que hi haurà vacunes per a tothom i us informarem adequadament quan arribi el moment de vacunar el vostre col·lectiu.

Vacunar-nos contra la COVID19 us protegeix davant del virus. És un acte individual i voluntari però amb un gran impacte per a tota la societat. De tota manera, no s’ha demostrat que eviti la possibilitat que les persones vacunades portin el virus al nas i la gola. Això suposaria un risc de contagi, encara que molt més petit que si es tingués la malaltia.

És per això que és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant la COVID19: distància de seguretat, higiene de mans, mascareta i ventilació dels espais.

Més informació