CINEMA A LA FRESCA PERE COMELLAS

Els dijous 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol | A les deu de la nit | A l’ aparcament de la Sala Municipal | Servei de bar i crispetes

IMPORTANT EDICIÓ COVID19:
– L’aforament és limitat
– Cal inscripció prèvia: online o al Punt de Trobada (de 10 a 13:30 h o al 972 630 072)
– Imprescindible l’ús de mascareta

CARTELLERA + FORMULARI D’INSCRIPCIÓ PER DIA OBLIGATORI

Dijous 1 – UN PIONER EMPORDANÈS I LA MIRADA DEL VIATGER (documentals).
L’any 1895, quan naixia el cinema, Pere Comellas tenia tres anys. El món estava canviant i, malgrat haver nascut a Corçà, un poble de pagès de l’Empordà, Pere Comellas descobriria la mecànica, la fotografia i el cinema a mesura que anés fent camí per la vida. Sinopsi per Xavier Cortadellas.
L’any 1908, la franja litoral entre Blanes i Portbou és batejada pel periodista Ferran Agulló. El seu nom, convertit en un eslògan, atrurà, al llarg de tot el segle, una inesgotable corrua de visitants. Les platges esdevenen l’escenari de moda, l’indret privilegiat per el cultiu de l’oci i de la relació social. Sinopsi per Narcís´Jordi Aragó. Documentals de Videoplay Serveis

Dijous 8PADRE NO HAY MÁS QUE UNO 2: LA LLEGADA DE LA SUEGRA (2020 – comèdia).
Comèdia dirigida i protagonitzada per Santiago Segura. Javier (el pare de la família) triomfa amb la creació del’assistent virtual “Conchy”. Amb aquest assistent s’ha convertit en el líder el xat de mares de l’escola i tot marxa (aparentment) sobre rodes. Sembla que ho té tot sota control, però l’arribada inesperada d’un nou membre de la família ho capgira tot… I per rematar-ho, arriba la sogra!

Dijous 15TE QUIERO, IMBÉCIL (2020 – comèdia).
A en Marcos l’ha deixat la xicota just quan li volia demanar matrimoni, l’han fet fora de la feina i ha de tornar a viure a casa dels pares. La seva vida s’ha convertit, de sobte, en un desastre. Amb aquest panorama decideix reinventar-se i triomfar, però no té ni idea de com fer-ho. Per això intenta buscar les seves solucions per internet. Mentre segueix els consells d’un youtuber, es retroba amb una amiga del col·legi, una nova cap, la seva ex-novia, uns amics molt intensos, i dubtes…molts dubtes existencials.
INSCRIPCIÓ

Dijous 22DIOS MÍO, ¿PERO QUE TE HEMOS HECHO… AHORA? (2019 – comèdia).
Claude i Marie Verneuil, són una parella francesa catòlica molt tradicional. Ja van passar un mal tràngol al fer-se la idea que les seves quatre filles es casaven amb marits estrangers, tot i que al final van acabar acceptant-ho. Però ara, tornen a passar per una nova crisis. Els quatre joves: Rachid (l’àrab), Chao (el xinès), David (jueu) i en Charles (catòlic, però africà) han decidit marxar de França per diferents motius. Els Verneuil ja es veuen viatjant a l’estranger…
INSCRIPCIÓ

Dijous 29ONWARD (2020 – animació).
Ambientat en un món de fantasia suburbana, dos germans elfs adolescents que es diuen Ian i Barley Lightfood, s’embarquen a una nova aventura molt màgica. Els dos elfs es proposen conèixer i descobrir si existeix encara alguna cosa de màgia amagada en algun racó del món que els permeti passar un últim dia amb el seu pare, que va morir quan ells eren molt petits i no poden recordar-lo.
INSCRIPCIÓ

PERE COMELLAS PONS
Corçà 1892-1042
Corçanenc i mecànic de professió, era destre i imaginatiu, i construí un autocicle amb Silvestre Condom, amb un motor de dos cilindres. Gran afeccionat a la fotografia, ben aviat s’interessà pel cinema. Rodà una sèrie de films en 35 mm, que ell mateix revelava –així com les fotografies– en un petit laboratori que instal·là a casa seva. Els caps de setmana projectava pel·lícules amb un equip que ell mateix condicionà en un local de la seva propietat, el Monopol Cine, per als amics i vilatans, del 1920 al 1926. Es traslladà a la Bisbal d’Empordà i continuà filmant fins el 1936. A banda de cintes familiars, enregistrà les primeres imatges de la Costa Brava, concretament de Tamariu i Llafranc, molt abans que s’iniciés l’allau turística. Captà les festes tradicionals i religioses de Corçà, i feu el primerdocumental sobre la Bisbal (1928) i sobre l’Exposició Internacional de Barcelona (1929): el port, el parc, Montjuïc, les fonts, el funicular, el Tibidabo, l’Arc de Triomf, etc., tots d’una qualitat remarcable. Se’l considera un dels pioners del cinema amateur empordanès.