Casavells

Caiavellos és el nom del poble de Casavells en un document de l’any 983; Caiavells al segle XI, Canavells al segle XII i finalment, el 1693, és citat com a Casavells.

El poble de Casavells està estructurat al voltant de l’església romànica de Sant Genís, un monument protegit i inventariat dins el Patrimoni Arquitectònic Català. Des d’aquest indret s’obté una magnífica panoràmica del pla de Belleses.

Des de 1953 Casavells i Corçà compartien el secretari, el senyor Ferran. El 1969 l’Ajuntament presidit pel Joan Carbó i Perich va dur a terme la unió amb Corçà amb la promesa d’una inversió inicial de 500.000 pessetes. Va ser la culminació d’un seguit d’aliances, com la del segle XVII quan Casavells era un lloc reial de la batllia d’Ullastret, o bé al 1846 quan el poble va constituir un sol municipi amb els barris de mas Pujol, les Costes, els masos i el poble de Matajudaica.

Plànols

Mapa

Aquesta és una plana de mostra per explicar com han de funcionar els mapes en aquesta web. A la part superior tens una connexió amb les vistes en forma de mapa, satèl·lit (imatge real) i híbrid.

Per moure’t pel mapa pots fer-ho simplement fent clic i arrossegant o desplaçant el quadradet que es veu en el mapa ampliat de baix a la dreta. També pots utilitzar els controls que tens a dalt a l’esquerra i que també et permeten apropar-te o allunyar-te.

A la part inferior tens un enllaç a mapes en format pdf.

Mostra de mapa en format PDF de les rutes en bici Mapa Rutes Baix Empordà

També és possible enllaçar amb documents relacionats amb la informació cartogràfica de la zona que a més estan enllaçats a llocs on no només s’activa el mapa sinó que també la informació demogràfica de l’indret. O podem mostrar directament en la finestra un mapa interactiu de la zona creat pel ICC.

Enllaç a Institut Cartogràfic Mapes i Informació Corçà